Voor wie is coaching?

Het uitgangspunt bij coaching is: jij bent een gezond functionerend persoon, op een kruispunt in je leven of met een dilemma, maar je weet niet hoe nu verder. Want, je weet niet zo goed welk pad je moet kiezen, of je bent misschien bang dat iets (weer) misgaat. Het kan dan efficiënter zijn te stoppen met zelfstandig ploeteren, en tijdelijk een hulplijn in te schakelen in de vorm van een coach.

De een heeft al een helder doel voor ogen, en weet exact waar hij heen wil, maar het ‘hoe’ ontbreekt nog. De ander weet alleen dat hij het ‘anders’ wil, maar dat beeld is nog niet zo helder. Door een diepgaand gesprek met een onafhankelijk persoon, kan het toekomstbeeld steeds concreter worden. Scherpte krijgen in dat toekomstbeeld, en het visualiseren van dat nieuwe hoofdstuk helpt bij de daadwerkelijke creatie hiervan. Een coach kan ook helpen bij het groter en zelfverzekerder maken van die droom. Anders gezegd ‘if you can dream it, you can do it’.

Een coach is een hulpbron. Een coach kan jou helpen om te onderzoeken wat jij nu echt wil, of dat wel echt klopt, en hoe het komt dat je vastgelopen bent. En een coach kan jou (middels gesprekken en oefeningen) helpen om weer de juiste weg te vinden en concrete stappen te zetten in de richting van jouw doel. Alsof er een zaklampje op onderbelichte stepping-stones komt; waardoor jij jouw pad weer beter ziet – en ook het zelfvertrouwen voelt om de stappen te zetten. 

• Het kan gaan over een carrièrepad. Je hebt ambitie en voelt dat je meer kan, maar hoe kom je in die managementstijl terecht? Hoe zorg je dat je gehoord of gezien wordt?

• Of, je merkt dat je in liefdesrelaties steeds in dezelfde patronen valt; je wil het wel anders doen maar je weet niet hoe?

• Of, je bent naar de buitenwereld altijd een gezellig en succesvol mens, maar thuis komt er soms woede of verdriet uit 

Je weet dat jezelf of anderen hier niet mee verder helpt, maar je weet niet hoe je dit anders kan aanpakken?

Het zijn allerlei voorbeelden van vastgelopen patronen. Je bent ergens in jouw leven begonnen met een bepaalde gedachte of bepaald gedrag, en er komt een punt dat dit jouw niet meer helpt – maar juist belemmert. Dat klinkt logisch… Maar hoe vinden we de wortel van het probleem? En vooral; hoe gaan we het veranderen?

Daarvoor moeten we wat dieper graven naar de oorsprong van de belemmering: in jouw onderbewuste – om daarna jouw Mindset te kunnen veranderen. Wanneer jij in gedachten een nieuwe versie van dat verhaal kan creëren, kunnen oude gedachten en overtuigingen veranderen, en kan er een nieuwe werkelijkheid worden gecreëerd. We onderzoeken stap voor stap waar je vandaan komt en gaan tornen aan die oude patronen, normen en waarden. Misschien moeten we heilige huisjes afbreken om nieuwe overtuigingen en gewoonten te creeren. Maar geen zorgen – je hoeft het niet alleen te doen. Iedereen kan het onmogelijke mogelijk maken, en jouw ultieme doelen – en daarmee jouw droomleven behalen. Ook jij kan de beste versie van jezelf worden!

Visited 153 times, 1 visit(s) today