Eye-opener: Zelf iets oplossen, wil niet zeggen dat je het alleen moet doen.

Kan jij om hulp vragen als het nodig is? En dan bedoel ik niet een tuinman bellen. Maar toegeven dat je iets niet kunt of moeilijk vindt, in sociale of emotionele zin. 

Durf je het gesprek aan met jouw leidinggevende over iets waar je echt mee zit? Durf je tegen je partner te zeggen waar je echt van droomt? Durf je die impopulaire beslissing in jouw team te benoemen? 

Vooral voor mensen met een hoge functie, status of aanzien kan het moeilijk zijn om toe te geven dat ze vastlopen. Vaak zijn zij zeer bekwaam op hun vakgebied, dus onzekerheid op een ander vlak erkennen voelt dan oncomfortabel. Immers geeft het hebben van een bepaalde (top)functie een gevoel van zelfstandigheid. En het ego speelt een sterke rol als je jezelf als competent en capabel beschouwt. 

De meeste mensen zijn slim genoeg om te snappen dat hulp vragen geen teken is van zwakte, maar juist van kracht. Toch houden zij hun ware ik nog altijd in hun hart gevangen. Zonde.

In de afgelopen weken ben ik deze mensen in mijn praktijk tegengekomen: een CEO van een finance kantoor, een salesmanager in de logistiek, en een succesvol vastgoedondernemer. Geprezen en verdiende strepen om hun kennis en kunde…en toch liggen zij ’s nachts wakker van de gekste dingen.

De CEO verdeelt jaarlijks de bonussen onder druk van de board, maar wil eigenlijk investeren in loopbaantrajecten en zelf op sabbatical gaan. De salesmanager heeft een mooi gezin en aanzien in de vriendengroep, maar worstelt met burn-outklachten en was stiekem liever gymleraar geweest. De laatste loopt al 25 jaar binnen door grote vastgoedprojecten, maar dat gesprek met zijn vader gaat hij nog steeds uit de weg…

In mijn praktijk help ik deze cliënten met het ontrafelen van het proces waar ze vastlopen. We gaan samen op zoek naar de oorzaak van de angst in het brein, en we zoeken naar een passende weg om wél de stappen te zetten die nodig zijn.

Vaak zit de angst diepgeworteld in ons brein. Door nare ervaringen of trauma’s hebben we onbewust patronen gecreëerd die ons tegenhouden; die ‘amygdala’ houdt ons graag veilig. Mindset coaching helpt om dit te doorbreken doordat we aan de slag gaan met jouw gedachten en gevoelens, en jouw brein trainen om anders te reageren.

Soms is er ook aandacht voor speciale communicatietechnieken (laat ik daar nu 18 jaar ervaring in hebben). Hoe je op een heldere en assertieve manier kunt communiceren, zonder dat je angst je in de weg zit.

Mindset coaching kan soms heel diep gaan, ook al is de fysieke stap die je wilt zetten klein. Het is belangrijk om te begrijpen wat er onder de oppervlakte speelt, zodat je de angst kunt overwinnen en je doelen kunt bereiken.

Wil je hier meer over weten, en benieuwd of mindset coaching iets voor jou is? Neem dan gerust contact met me op. 

Je hoeft het niet alleen te doen. Samen komen we verder.

#mindsetcoaching #angstoverwinnen #linkedin #business #leidinggevenden #professionals #ondernemers

De voordelen van coaching zijn talrijk:

  • Je krijgt meer zelfvertrouwen en assertiviteit.
  • Je leert beter omgaan met stress en tegenslagen.
  • Je verbetert je communicatie- en vaardigheden.
  • Je ontwikkelt een gezonder en gelukkiger leven.

Ben je klaar om de stap te zetten? Neem dan contact op met Cameleon Coaching voor een gratis intakegesprek. In dit gesprek bespreken we jouw hulpvraag en kijken we of coaching de juiste oplossing is voor jou.

Ga naar www.cameleoncoaching.nl voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Je hoeft het niet alleen te doen. Samen komen we verder.

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *